Sitni (posni) kolači – nova kolekcija od 6 vrsta

Sitni (posni) kolači - kolekcija od 6 vrsta 3

Pred vama su novi sitni kolači od kojih skoro svi mogu biti i posni, pa su idealni kako za praznike i razna slavlja, tako i za posne slave. 🙂 Nakon što je ova kolekcija sitnih kolača koju sam objavila pre dve godine izazvala vaše ogromno interesovanje, potrudila sam se sastaviti za vas još jednu novu kolekciju u slučaju da su vam možda neki od starih kolačića dosadili pa želite neki novi uvrstiti u vaš miks slavskih/prazničnih kolača.

I ovaj put sam se trudila da budu zastupljeni raznovrsni ukusi i oblici kolačića. Kolekcija je sačinjena od sledećih kolača:

  • Oblande sa Jaffa keksom – sam fil je postan po svom sastavu, jedino jaffa keks nije, pa ako želite da vam kolač bude postan, moraćete eventualno potražiti neki adekvatni zamenski keks za jaffu. Ne zamerite što ne znam koji bi keks bio pogodan. Ja ne postim pa nisam dublje zalazila u tu problematiku.
  • Kuglice od suvih šljiva i čokolade – 100% posni kolačić koji je ujedno i zdraviji jer nema dodatog šećera, ni masnoće. Možda čak moj favorit sa ove liste. 😉
  • Karamel rolat sa bademima i brusnicama – još jedno savršenstvo za ljubitelje karamela. Kod mene je sa mlekom, ali za posnu verziju koristite neki biljni napitak, npr. sojino, heljdino, bademovo mleko ili sl., a može i sa vodom.
  • Mak bombice – prava mala napast za makoljupce. 😉 Takođe su sa mlekom, ali može i sa vodom za posnu verziju.
  • Šišarke – još jedan posni kolač u svom originalnom izdanju, bez potrebe da išta menjate u receptu.
  • Čoko-nugat rozenka – takođe posna, za ljubitelje nepogrešive čoko-lešnik kombinacije. Ako ne postite, koristite mleko za još bogatiji ukus.
Sitni (posni) kolači - kolekcija od 6 vrsta
Sitni (posni) kolači - kolekcija od 6 vrsta 1

Slede recepti. Dovoljno je da kliknete na sliku kolača i otvoriće vam se recept. Uživajte! Nadam se da ćete pronaći nešto po svom ukusu i da će neki od ovih kolačića uveličati vašu slavsku ili prazničnu trpezu. 🙂

1. Oblande sa Jaffa keksom

Oblande sa Jaffa keksom 1

2. Kuglice od suvih šljiva i čokolade

Kuglice od suvih šljiva i čokolade 5

3. Karamel rolat sa bademima i brusnicama

Karamel rolat sa bademima i brusnicama 2

4. Mak bombice

Mak bombice 3

5. Šišarke

Šišarke 1

6. Čoko-nugat rozenka

Čoko-nugat rozenka 2

I za kraj, evo još 3 bonus recepta koje takođe ne bi smeli da zaobiđete jer su odlični a uz to su i posni:

Pišite mi koje ste kolače isprobali i kako su vam se dopali! ?