O blogu

Zdravo svima!

Ja sam Natalija, zaljubljenica u slatkiše, fotografiju i internet. Autor sam ovog bloga i glavni i odgovorni krivac za sve što vidite ovde.

Šta je blog Mystic Cakes?

Mystic Cakes je mesto na kome možete pronaći jednostavne ali detaljno objašnjene recepte, pretežno za slatkiše ali i slaniše, počev od klasičnih pa do nekih modernijih “fensi” recepata, budući da volim da eksperimentišem i uvek isprobavam nešto novo što još nisam probala.

Sve što vidite na ovim stranicama sama sam pripremila a potom i fotografisala. Sama uređujem i sadržaj bloga.

Kako je nastao blog?

Blog je nastao iz želje da podelim sa vama svoje dve velike strasti – pravljenje slatkiša i njihovo fotografisanje.

Svoju ljubav prema pravljenju slatkiša otkrila sam relativno kasno, po završetku fakulteta, a registracijom na najpopularniji kulinarski sajt u regionu – coolinariku, davne 2012. godine, počela je uporedo da se razvija i ljubav prema fotografiji.

Blog je nastao dosta kasnije, krajem 2016. god., kada sam se konačno ohrabrila da zauzmem i svoje lično parče online prostora. 🙂

Kako je blog rastao, tako sam i ja napredovala zajedno sa njim i još uvek učim i konstantno se usavršavam, pogotovo u oblasti fotografije hrane koja me načisto fascinira – do te mere da nisam sigurna da li više volim da pravim ili fotkam kolače. 🙂

Ne smatram sebe ekspertom u kuhinji ali želim da podelim s vama sve što znam. Želim da vam prenesem utiske u vezi recepata koje sam probala, da vas inspirišem i dam ideju šta da napravite, i da vas ohrabrim da se oprobate i u receptima koji su vam se do sad možda činili prekomplikovanim pa ste ih u startu otpisali. 😉

Saradnje i mediji

Posećenost bloga iz godine u godinu raste, a ono zbog čega mi je posebno drago je što je čitan ne samo u Srbiji, već i u zemljama regiona pa i šire.

Zahvaljujući blogu na kom sam svih ovih godina posvećeno radila iz čiste ljubavi, počele su da se ukazuju razne prilike, pa sam tako početkom 2019. godine ostvarila lepu saradnju sa Gospodarskim listom iz Zagreba sa kojim sarađujem kao stručni savetnik i fotograf.

Do sada sam pripremila čak 4 knjige recepata u saradnji sa Gospodarskim listom: “Moji kremasti kolači”, “Moji brzi kolači”, “Kolači za sve prigode” i “Moji voćni kolači”.

Gospodarski list

Sarađujem i sa portalom Slatkopedija na kom se mogu naći moji recepti, kao i intervjui sa mnom:

Još jedan kratak intervju sa mnom u štampanom izdanju popularnog magazina Lepota i zdravlje:

A zašto baš “Mystic Cakes” za naziv bloga?

Želela sam naziv koji kratko i jasno upućuje na sadržaj bloga a budući da sam se fokusirala pretežno na kolače, moralo je biti “cakes” u nazivu. Ideja za pridev “mystic” potekla je iz želje da naziv bloga na neki način opisuje i moju ličnost. Pošto sam još u mlađim danima na većini foruma na internetu imala nadimak Mystic Girl, pomislih, što se blog ne bi zvao Mystic Cakes? Dopao mi se taj neki intrigantni prizvuk tog naziva. Sem toga, zvučalo je logično da “mistična devojka” pravi “mistične kolače”. 😉

Još par nebitnih činjenica o meni…

Rođena sam i živim u Subotici, po struci sam diplomirani ekonomista, veliki sam perfekcionista i ljubitelj estetike. Volim prirodu, fitness, alternativnu muziku, dobre filmove i knjige, i sve što je kreativno, nesvakidašnje i drugačije od uobičajenog. Najdraža spravica u kuhinji mi je digitalna vaga jer obožavam tačne i precizne recepte, stoga očekujte upravo takve i na mom blogu.

Važno!

Sve što vidite na ovom blogu je moj autorski rad i nije dozvoljeno korišćenje fotografija bez moje prethodne dozvole. Svako neovlašteno korišćenje sadržaja smatraće se kršenjem autorskih prava.

Neke moje omiljene fotografije nastale za potrebe bloga kao i klijenta (Gospodarski list) možete pogledati na mojoj portfolio stranici.

Ako vam se sviđa moj rad i zainteresovani ste za saradnju, slobodno mi pišite putem kontakt stranice.

Hvala vam na čitanju i uživajte na ovim stranicama! 🙂

Vaša Natalija