Knjiga “Moji kremasti kolači”

Moji kremasti kolači

Dragi moji, kao što mnogi od vas već znaju, knjiga Moji kremasti kolači koju sam pripremila u saradnji sa Gospodarskim listom izašla je u novembru i sada je već uveliko u prodaji. Pošto me jako puno vas pita na društvenim mrežama kako doći do knjige, odlučila sam da napišem ovaj post u kojem ću objediniti sve informacije u vezi toga.

Moji kremasti kolači
Moja malenkost sa knjigom u rukama 🙂

Bilo je ovo jedno zaista lepo iskustvo i mnogo mi je drago zbog ukazane prilike da radim kao stručni saradnik i fotograf za Gospodarski list iz Zagreba. U proteklih 10 meseci urednica Martina i ja odradile smo jedan zaista velik posao. U redakciju Gospodarskog lista pristizali su recepti čitateljki koje smo nas dve pažljivo birale, ne bi li u knjigu uvrstile samo najbolje. Potom sam ja odabrane recepte pripremala u svojoj kuhinji, fotografisala, obrađivala fotografije i vršila korekcije i ispravke recepata. Nakon što sam pripremila potreban broj recepata, moj deo posla bio je završen a usledilo je uređivanje knjige i priprema za štampu od strane uredništva.

Moji kremasti kolači

Knjiga sadrži blizu 200 recepata podeljenih u sledeće kategorije: kolači sa kremom, kolači bez pečenja, deserti u čaši i torte. Verujem da će svako od vas pronaći nešto po svom ukusu. 🙂

Moji kremasti kolači

A sada, ono zbog čega vam i pišem ovaj post – gde i kako nabaviti knjigu.

Knjiga je dostupna u celoj Hrvatskoj i to na sledećim prodajnim mestima:

  • Hrvatska pošta
  • Školska knjiga
  • Narodne novine
  • Trgovina Sve i svašta
  • KTC
  • sve bolje opremljene knjižare.

U Srbiji je nažalost nema u prodaji ali ne brinite, ima načina da lako dođete do knjige. 🙂

Ako ste iz Srbije ili bilo koje druge države (Gospodarski list šalje knjigu u sve zemlje regiona pa i širom sveta), knjigu možete poručiti online preko sajta Gospodarskog lista putem njihovog web shopa.

Dodavanjem knjige u korpu kreira se ukupna cena, odnosno cena knjige plus poštarina čija visina se kreće u zavisnosti od države u kojoj živite.

Napomenuću da je cena knjige 60 kn, što iznosi oko 950 din. a poštarina za Srbiju iznosi 82 kn što je oko 1295 din. Znam, prilično je bezveze što je poštarina skuplja od knjige, ali šta je tu je.

Svakako bih vam preporučila i druge knjige Gospodarskog lista koje su takođe pune fenomenalnih recepata, a neke od njih su Moji čokoladni kolači, Kolači – čarolija užitaka, Moji najbolji kolači, Premium kolači, itd. Pripremale su ih moje drage koleginice Nataša Pralica (Moji čokoladni kolači) i Nikolina Dianežević.

Eto, nadam se da će vam ovaj post biti od koristi i da će mnogi od vas nabaviti knjigu jer je zaista vredno imati je. 😉 Predano sam radila na njoj i uložila puno truda i ljubavi u želji da to odradim najbolje što sam mogla.

Moram priznati, nije bilo lako – nekad sam pekla i po 3-4 vrste kolača dnevno. Često je falila polica više u frižideru, a moji ukućani, prijatelji pa čak i komšije koji su bili verni degustatori svih tih silnih kolača, nabacili su po koji kilogram viška zbog čega me sada krive. 😀

Ako nabavite knjigu, volela bih da mi javite u komentarima ispod kako vam se sviđa. Iskreno se nadam da ćete biti zadovoljni. 🙂

Srećnu i uspešnu pripremu kolača vam želim i da uživate u njima!

Vaša Natalija :*