Sitni (posni) kolači – novih 6 vrsta

69. Sitni (posni) kolači 1

U ovom periodu predstojećih praznika i slava, sitni (posni) kolači su veoma traženi, a inspiracije i novih recepata nikad dosta. Stoga sam se i ove godine potrudila sastaviti za vas jednu novu kolekciju koju čini 6 sitnih kolača od kojih su skoro svi posni (bez mlečnih proizvoda), a čak i oni koji nisu, bez problema mogu da budu ako mlečne proizvode zamenite adekvatnim sastojcima.

Ako ste pratili nove recepte proteklih dana, onda su vam već poznati kolačići sa slike, ali evo ih sada i na okupu jer verujem da vam je lakše kada su vam svi recepti dostupni na jednom mestu. 🙂

69. Sitni (posni) kolači 5

Ovu kolekciju čine:

1. Grilijaš kuglice od lešnika – posne su po svom sastavu, pa nema potrebe išta da menjate u receptu, a kuglice su tako fine krckave, od karamelizovanih lešnika, čokolade i brusnica.

2. Jaffa rozen kolač – još jedan posni kolačić bez pečenja od gotovih rozen kora i sa filom od čokolade i narandže, uz dodatak mlevenih oraha.

3. Toblerone – takođe posni kolačić od čokolade, pečenih lešnika, badema i mlevenog keksa, prepoznatljivog trouglastog oblika po uzoru na istoimenu popularnu čokoladu.

4. Kokos gnezda – fini mali zalogajčići od bele čokolade, kokosa, mlevenih pečenih lešnika i mlevenog keksa. Za posnu varijantu potražite posnu belu čokoladu u prodavnicama zdrave hrane.

5. Kapri rozen kolač – mekan i lagan kolačić od gotovih rozen kora i dva fila, od vanile i jagoda. Fil od vanile je od mleka pa za posnu verziju koristite neki biljni napitak kao što je sojino, heljdino, pirinčano ili bademovo mleko.

6. Kuglice od kestena i narandže – preukusne aromatične kuglice sa kestenom, narandžom, rumom i cimetom a po sastavu su posne tako da ne treba ništa da menjate u receptu.

69. Sitni (posni) kolači 4

Da bi otišli na recept, samo kliknite na sliku kolača koji slede. Mislim da za svakog ima po nešto jer su zastupljeni razni ukusi, počev od čokolade i orašastih plodova pa do voćnih aroma, tako da se nadam da ćete pronaći inspiraciju i da ćete uživati u kolačićima. 😉

Sitni (posni) kolači – novih 6 vrsta


1. Grilijaš kuglice od lešnika

63. Grilijaš kuglice 2-1

2. Jaffa rozen kolač

67. Jaffa rozen kolač 1-3

3. Toblerone

64. Toblerone 4-1

4. Kokos gnezda

66. Kokos gnezda 4-1

5. Kapri rozen kolač

68. Kapri rozen kolač 1-2

6. Kuglice od kestena i narandže

65. Kuglice od kestena i narandže 2

Podsećam vas i na ove kolekcije recepata: