Premium sitni (posni) kolači

Premium sitni (posni) kolači 1

Proteklih dana objavljivala sam recepte za kolačiće sa slike, a evo ih sada i na okupu. Pred vama su Premium sitni (posni) kolači – 6 različitih vrsta. 🙂 Ova kolekcija nas je posebno oduševila pa sam je prosto morala nazvati “premium” jer nisu u pitanju baš oni klasični sitni kolači sa kojima ste se susretali do sada na slavama, već slobodno mogu reći da su ovo malo “prefinjeniji” sitni kolači, pa čak i zdraviji. Neki od njih su potpuno bez masnoće, a nisu ni preterano slatki. Dakle, nema onih teških kolača za stomak, sa previše margarina, šećera, keksa, itd.

Svi su zaista fini, lagani i sočni a od ukusa su zastupljeni banane, kokos, smokve, orasi, lešnici, višnje, čokolada, narandža…za svakog po nešto. 😉 Napomenula bih da su svi posni po svom sastavu što će obradovati sve vas koji pripremate posnu slavu. Dakle, ne morate ni jedan recept prilagođavati i tražiti zamenu za pojedine sastojke, jer su svi kolači bez jaja i mlečnih proizvoda.

Nećete pogrešiti ni ako ove kolačiće uvrstite u repertoar vaših božićnih ili novogodišnjih kolača, jer verujem da sigurno možete pronaći nešto po vašem ukusu. Najbolje od svega je što se svi pripremaju jako jednostavno i brzo, nema pečenja, i komotno ih možete pripremiti već nekoliko dana unapred i čuvati u frižideru. Savet za rolatiće i bajadere je da ih čuvate neisečene, pa ih jedan dan pre serviranja isecite jer se tako neće osušiti u frižideru.

Premium sitni (posni) kolači 3

Ako ste pratili moje objave prethodnih dana, već znate koji to kolačići sačinjavaju ovu pažljivo odabranu družinu, ali nije na odmet da ponovim. 😉 Kolekciju čine:

  • Bananko kuglice,
  • Smokvica rolatići,
  • Lešnik bajadera sa kafom,
  • Šeri korpice,
  • Bajadera od smokvi,
  • Jaffa kuglice.

Uživajte u receptima! 🙂 Dovoljno je da kliknete na sliku kolača i otvoriće vam se recept.

Premium sitni (posni) kolači 2

Premium sitni (posni) kolači


1. Bananko kuglice

Bananko kuglice 1

2. Smokvica rolatići

Smokvica rolatići

3. Lešnik bajadera sa kafom

Lešnik bajadera sa kafom 1

4. Šeri korpice

Šeri korpice 2

5. Bajadera od smokvi

Bajadera od smokvi

6. Jaffa kuglice

Jaffa kuglice 1

Za kraj, pogledajte i ova dva bonus posta:

Sitni (posni) kolači – nova kolekcija od 6 vrsta

Sitni (posni) kolači - kolekcija od 6 vrsta 3

Sitni (posni) kolači – 7 vrsta

Sitni (posni) kolači